عمارت نظامیه و نقاشیهای آن مربوط به دوره قاجار است و در تهران، میدان بهارستان واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۱۵ با شمارهٔ ثبت ۲۶۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
باغ و عمارت نظامیه را میرزاآقاخان نوری دومین صدر اعظم ناصرالدین شاه، ملقب به اعتمادالدوله، در سال 1270ق بنا کرد و آن را به نام فرزندش میرزا کاظم خان نظام الملک ” نظامیه” نامید. نظامیه روبروی باغ نگارستان واقع بود و سردر بزرگ و زیبایی داشت. این باغ دارای خیابان های سرسبز و با صف بود. خیابان اول به عمارت کلاه فرنگی منتهی می شد، که تالاری دایره ای شکل با حوض و فواره های زیبا داشت. قسمت عمده دیواره های این تالار را پنجره های متعدد تشکیل می داد و بقیه دیوارها به طرز هنرمندانه ای نقاشی شده بود. از کلاه فرنگی خیابانی سنگفرش به طرف استخر یا حوض بزرگی می رفت، که در کنار ساختمان اصلی قرار داشت. دیوارهای تالار اصلی از کف تا ارتفاع یک متر با سنگ مرمر زرنگار تبریز آراسته شده بود و بر قسمت بالای دیوار تابلوهای نقاشی متعددی نصب شده بود. این تابلوها صف سلام از ناصرالدین شاه بود که فرزندان وی، شاهزادگان قاجار و درباریان او را در حال ادای احترام به شاه نشان می داد.
این تابلوها اثر بی نظیری از ابوالحسن خان غفاری (صنیع الملک)، نقاش باشی ناصرالدین شاه است. در دو طرف تالار پنجره های ارسی بزرگ و وسیعی به صورت قرینه وجود داشت. اثاث و مبل های این تالار را از اروپا آورده بودند. در دوره پهلوی اول نظامیه تبدیل به رستورانی به نام لقانطه شد. بعدها بخش هایی از باغ به فروش رفت. از نظامیه امروز فقط کوچه ای به همین نام درجنوب شرقی میدان بهارستان باقی مانده است. هم اکنون تابلوهای هفت گانه یاد شده که بین سال _های 1271-1273ق کشیده شده است و به صف سلام ناصرالدین شاه شهرت دارد، در کاخ گلستان نگهداری می شود.