مناره علی مناره ای مدور در شهر اصفهان در مقابل آرامگاه هارون ولایت در اوایل سده ششم هجری در نزدیکی مسجد جامع عتیق بنا گردیده و در دوره صفویان جزئی از ساختمان مسجد علی شده است .
بلندای منار بیش از ۵۰ متر بوده است که امروزه با فرو ریختن طبقه سوم آن حدوداً ۴۸ متر و قطر مناره در سطح زمین شش متر می باشد . این سازه از نظر هماهنگی در ابعاد و اندازه ها و نیز از لحاظ آراستگی نمای سردر یکی از شاهکارهای معماری منارهها بهشمار می آید . مصالح بکار رفته در این مناره آجر و ملات گچ می باشد و تزیینات منار آجرچینی می باشد .
تاریخ بنای آن موجود نیست ولی از قراین، باید در قرن ششم هجری بنا شده باشد، این مناره را مناره مسجد سلطان سنجر نیز نام داده اند و در مجاورت آن آثار الحاقی عصر صفویه به بناهای تاریخی مسجد علی و هارون ولایت، نمای زیبایی به این مجموعه تاریخی اصفهان بخشیده است .
ابتدا این منار نزدیک مسجد سلطان سنجر بوده که به همین نام خوانده می شد و اکنون که مسجد علی را به جای آن مسجد ساخته اند منار مسجد علی خوانده می شود . تاریخ ساخت این بنا ۵۲۵ – ۵۱۵ هـ.ق می باشد. این منار عظیم از بناهای باشکوه دوره سلجوقی در قرن ششم هجری قمری است . منار مسجد علی دارای ۵ کتیبه می باشد که ۳ کتیبه اول از پایین به بالا به خط کوفی با کاشی فیروزه ای بر زمینه آجری با کلمات و عبارات مذهبی تزیین شده است . کتیبه چهارم به خط بنائی گچی بر زمینه شطرنجی در مربع های بزرگ با شعار مذهبی و زیبا یی آرا سته شده است . بر کتیبه پنجم به خط بنائی آجری برجسته بر زمینه گچی که هم سطح با، بام مسجد علی میبا شد .آیه ای از سوره آل عمران آمده است .